Skip to main content

Belangen­behartiging

Model­overeenkomst
Wil je als trainingsacteur je werk kunnen doen, dan heb je goede werkomstandigheden nodig. Denk daarbij aan duidelijke afspraken en heldere, transparante voorwaarden. Samen met de BOACT en de belastingdienst ontwikkelde de NVvT in 2017 een Model­overeenkomst die je kunt gebruiken om de afspraken tussen jou en je opdrachtgever vast te leggen. Een actuele versie van de Model­overeenkomst is exclusief beschikbaar voor NVvT leden.

Samenwerking
De NVvT maakt zich sterk voor de belangen van trainingsacteurs ten opzichte van opdrachtgevers, acteursbureaus en de overheid. We werken hiervoor samen met ZZP-Nederland en de Creatieve CoalitieDe NVvT is gesprekspartner van de Beroeps Organisatie Acteursbureaus BOACT en de NOBTRA.

Vergoedingen en tarieven
Bij een professionele trainingsacteur horen ook professionele vergoedingen. De NVvT hanteert een adviestarief van €300 per dagdeel (excl. reiskosten en BTW). Natuurlijk staat het je vrij om in overleg met je opdrachtgever je eigen tarief te bepalen. Bedenk wel dat het werken tegen lage tarieven (€100 tot €150 per dagdeel) van invloed kan zijn op de markt, en daarmee op de tarieven die collega-acteurs kunnen berekenen.