Skip to main content

Missie en visie

Missie: waarom bestaan we?
Trainingsacteren heeft zich bewezen als een effectieve manier om binnen trainingen en veranderprocessen mensen bewust te maken van hun eigen handelen, en hen de gelegenheid te bieden om  te experimenteren met alternatief gedrag. Binnen het leerproces van de deelnemer is spel de motor tot verandering, omdat spel de mogelijkheid biedt om binnen veilige omstandigheden te oefenen met nieuw gedrag. 

Visie: waar staan we voor?
De NVvT is de toonaangevende vereniging op het gebied van trainingsacteren. Ze bevordert de kwaliteit en promoot de inzet van trainingsacteren. Ze is voor professionele trainingsacteurs dé plek voor uitwisseling van vakinhoudelijke- en zakelijke kennis en ervaringen. Om haar rol te kunnen vervullen beschikt de vereniging over de laatste kennis en inzichten over trainingsacteren en aanverwante vormen van simulatie-gebaseerd leren. Voor externe partijen zijn we een onmisbare gesprekspartner en maken we ons hard voor professionele werkomstandigheden en een marktconforme beloning.

Arbeidsomstandigheden
Om zijn of haar vakkundigheid optimaal tot zijn recht te laten komen moet de trainingsacteur diens werk kunnen doen onder goede arbeidsomstandigheden en tegen een marktconform tarief.

Beroepsontwikkeling
We zijn een diverse, open vereniging die zich richt op zowel beginnende als meer ervaren trainingsacteurs en hen stimuleert zich professioneel verder te ontwikkelen en te bekwamen. De vereniging faciliteert en initieert initiatieven die hiertoe aan bijdragen.

> Lees verder over het ontstaan van het vak trainingsacteren en de NVvT.