Skip to main content

Opleidingen Trainingsacteren

Denk je er over om een opleiding tot trainingsacteur te gaan volgen? We hebben de voornaamste opleidingen voor je op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kunt vergelijken.

Ook hebben we een keuzehulp opgesteld die je helpt bij het kiezen voor een geschikte opleiding.

Veel trainingsacteurs hebben eerst een professionele toneelopleiding gedaan, alvorens zich te gaan specialiseren. Ook zijn er trainers, docenten of andere professionals die als aanvulling op hun werk een opleiding volgden.

Als trainingsacteur moet je van veel markten thuis zijn. Je bent een goede acteur die geloofwaardig een breed scala aan emoties kan spelen, vaak met minimale informatie.

Je kunt goed improviseren, en schakelt makkelijk van de ene rol naar de ander.

Daarnaast blijf je in de gaten houden of jouw spel de cursist voldoende gelegenheid biedt om zinvol en veilig te oefenen, en pas je tijdens het oefenen je spel daarop aan. Je kunt heldere feedback geven, en houdt zicht op de interactie tussen jou en de cursist.

Je bent bekend met verschillende communicatiemodellen. Je beheerst verschillende werkvormen, zowel live als online. En je hebt een brede kennis van allerhande bedrijven en organisaties, bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en kunt snel informatie verwerken.

Trainingsacteur is geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zich trainingsacteur mag noemen. Gelukkig zijn er diverse opleidingen waar mensen zich kunnen verdiepen in het vak trainingsacteren.

> Lees verder over trainingsacteren en het Profiel van een trainingsacteur.