banner dvta19

Transactionele Analyse

Tijdens deze workshop gaan we met behulp van de Transactionele Analyse op zoek naar welke ego-posities (Ouder, Kind, Volwassene) we inzetten als trainingsacteur in een groep. Wat is jouw favoriete rol? En wat is het effect daarvan op de cursist? Stimuleer je met die rol veiligheid en openheid of creëer je (al dan niet onbewust) afstand, faalangst en weerstand? Het vraagt moed van cursisten om zichzelf in alle openheid te laten zien en (soms) te durven falen. Hoe zou jij daar als trainingsacteur pro actief op kunnen inspelen en die openheid en kwetsbaarheid kunnen stimuleren? In deze workshop ga je maar liefst met twee trainers aan de slag!

Over Miranda Dros & Lotte Proot

Miranda Dros is werkzaam bij Dubbel E Acteerservice/Edu-Act in Amsterdam als trainer, trainingsactrice en coach. In 1998 ontwikkelde ze de eerste opleiding tot trainingsacteur in Nederland. Inmiddels is deze opleiding geaccrediteerd door het CRKBO en in oktober van dit jaar start de 25ste (jubileum) opleiding. Daarnaast verzorgt Miranda tal van andere trainingen waaronder de nieuwe opleiding Trainersvaardigheden voor trainingsacteurs.

Lotte Proot   foto Femke Baeke

Na de Toneelacademie Maastricht werkte Lotte Proot als actrice voor tv/film en speelde zij in diverse theaterproducties onder andere voor Toneelgroep Amsterdam. In 2006 deed zij de opleiding tot trainingsacteur en sinds 2007 werkt zij vast voor Dubbel E Acteerservice. Naast het trainingsacteren ontwikkelt zij nieuwe werkvormen voor opdrachtgevers en schrijft en speelt ze regietheater. Daarnaast blijft het acteren in films lokken en speelde zij afgelopen jaren onder meer in Tonio, De Helleveeg en Afscheid van de Maan.