Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

acteren in trainingen dementie
Zaterdag 05 Oktober 2019, 10:00 - 16:30


Activiteitencommissie5 Oktober
Workshop Acteren in trainingen dementie
door Jan van der Hammen (Ervarea)

 


In de ouderenzorg komt dementie steeds meer voor en de vraag naar scholing op dit terrein neemt ook toe. Zeker bij de doelgroep verzorgenden wordt steeds meer naar ervaringsleren gekeken: verkennen, voor je zien en zelf ervaren zijn daarin belangrijke elementen.

Als trainingsacteur een uitgelezen kans!

In de workshop verdiepen we ons in de dementie en wel vanuit drie
invalshoeken: de persoon met dementie zelf, de mantelzorger en de
professionele begeleider.

In een stukje theorie en een aantal oefeningen gaan we in op de hedendaagse kennis van de dementie. We zetten een aantal oefeningen in waarmee je deelnemers zelf kan laten ervaren wat er gebeurt als je een brein overvraagt, wat er gebeurt als je geen rekening houdt met hersenschade etc.

Deze oefeningen doen we in train-de-trainer vorm. Dan gaan we aan de slag met hoe je deze rollen als trainingsacteur geloofwaardig neerzet: waar vind je aansluiting en hoe laat je dit in je
spel zien? Wanneer beweeg je mee en wanneer juist niet? Waar zitten de triggers voor het omslaan van gedrag?

Natuurlijk is er veel ruimte voor eigen inbreng, ervaringen en vragen!

Zaterdag 5 oktober
Tijd: 10.00 - 16.00, Inloop vanaf 09:30
Locatie/adres: Ervarea, Walikerstraat 14, 3811 WT, Amersfoort.
(Goed bereikbaar met OV en auto).
Minimaal 10 deelnemers, maximaal 14
lunch: zelf meenemen
Gastvrouw: Ida vd Lagemaat 06-41241488