Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

Het verhaal van non verbaal
Zaterdag 09 Februari 2019, 09:30 - 16:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ida van de Lagemaat 06 41 24 14 88

We leven in en door ons lichaam. Ons lichaam bevat en onthult onze levenservaring. 

Als mens zijn we ons deels bewust van de mogelijke verschillen in onze verhalen en in onze gebaren en houding. Anderen lezen onze persoonlijkheid af aan wat we uitstralen, wat we doen en de manier waarop we de dingen doen. Door non-verbaal met elkaar in gesprek te gaan leren we meer over onszelf door de ander de ruimte te geven om onze expressie, onze emoties, onze gedachten te weerspiegelen.

Wanneer we met anderen communiceren kunnen we ons voorbereiden op de inhoud van een gesprek. We kunnen ons voorbereiden op de rol die we gaan spelen. Hoe voorbereid we ook zijn, de non-verbale communicatie laat zich niet makkelijk vangen. Onze lichamelijke taal en emoties kunnen onze woorden versterken, tegenspreken, aanvullen, bepaalde accenten leggen, herhalen en zelfs vervangen. Er is geen controle mogelijk over dat wat we ons nog niet bewust zijn. Wel kunnen we door te trainen, door te spelen met mogelijkheden onszelf vertrouwen geven dat ons lichaam een prachtig instrument is met een geheel eigen wijsheid. Het is deze wijsheid die ons onderscheidt van de ander/anderen. Enjoy your body.

De trainings – en spelelementen die aan bod komen zijn:
Warming – up fysiek en mentaal ‘het lichaam spreekt.’
Weerspiegelen van elkaars lichaamstaal
Portret maken van houding en persoonlijke kenmerken
Spel om eigenaar te worden van de persoonlijke ruimte (die je inneemt)
Non-verbale dialoog ‘Your space or mine?’
Statusverschillen en situaties spelenLocatie Prins 27 Koorenhuis, Prinsengracht 27, Den Haag
inloop vanaf 09:00 uur
aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 14