Crux Creaties

Website:https://cruxcreaties.nl/
Contactpersoon:mevr. Sara Wolvenne
Plaats:Nijmegen
Kosten voor de Basisopleiding:
(prijs van 2020)
€1850,- excl BTW
Inclusieve Extra’s: Inclusief digitale leeromgeving, waardenassessment, materiaal, catering
Duur / aantal dagen:10 dagen in 3 maanden + 1 uur zelfstudie per week
Stage:nee
Aantal deelnemers:8 tot 10
Docenten:Peter Berkhout + gastdocent spel en ondernemerschap
Inhoud / Onderwerpen:
  • spelverdieping
  • aanspelen op een leerdoel
  • zuivere feedback geven
  • werkvormen en theorieen
  • rolverdeling in de training
  • weerstand
  • ondernemerschap
Toelatingseisen:HBO-niveau gewenst
Certificaat of Diploma of ?:Certificaat (na eindassessment).
Vervolgopleiding?:Deelnemers kunnen op eigen initiatief vragen om verdieping/opfrissing. Vraaggestuurd en op maat.
Reviews NVvT - leden:
Jaar: 2017
Waardering (schaal 0-100): 70
Review:

Het heeft mij vooral bewustwording gebracht van mezelf in de hoedanigheid van trainingsacteur: sterk inzicht en handvaten geboden mbt gericht inzetten van spel. Ik vond wel de DLO-theorie nogal rommelig van opzet, matig geschreven en niet goed geïntegreerd in de opleiding. Iets dergelijks ervaarde ik ook bij het eind-assessment (afgenomen door Rik Luijmes ism Peter). “Anoniem”

Jaar: 2018
Waardering (schaal 0-100): 85
Review:

Degelijke basisopleiding. Aandacht voor verschillende facetten van het trainingsacteren, zoals spelmodellen, uitvragen, feedback geven vanuit verschillende perspectieven en contact met trainers, waardoor je na afloop met vertrouwen aan opdrachten kunt beginnen. Een opleiding waarin je jezelf flink kunt ontwikkelen.

Trainer Peter Berkhout is een bevlogen vakman waar het enthousiasme vanaf straalt. Hij is doortastend en heeft veel oog en aandacht voor wat er speelt in de groep. Dat integreert hij moeiteloos in het programma. Aan ieders behoefte wordt zo steeds voldaan. 

Voor theorie zou naar mijn smaak iets meer aandacht mogen zijn.

Remco Heijmans

Jaar: 2018 - 2019
Waardering (schaal 0-100): 90
Review:

Na assessment met een aantal deelnemers werd de cursus gestart met 5 personen.De 6 dagen werden op vrijdagen ingepland van november tot en met februari.

In het programma werd weergegeven wat we per les behandelde. Dit kon ik thuis voorbereiden via Crux Creaties Digitale Leeromgeving. Hierin kon ik per les informatie lezen en filmpjes bekijken. Voor mij was dit erg prettig, ik kon voorbereid de les ingaan. Er was een mogelijkheid om vragen te stellen over de Digitale Leeromgeving aan het begin van de les. 

De lessen waren voornamelijk praktisch ingesteld, we werkten vanuit Dynaisch trainen. Een prachtige waaier die je ook ontvangt bij de start van de cursus. De waaier is een overzichtelijk handvat waarin 24 theorieën en modellen compact weergegeven worden.

Met veel plezier heb ik de opleiding gevolgd. De examendag werd afgerond met een eindassessment. Een certificaat en een lijst van persoonlijke feedback punten ontving ik aan het einde van de dag.

Katrien Klomp