NHL Stenden Hogeschool

Website:https://www.kiesopmaat.nl/modules/31FR/-/140419/
Contactpersoon:mevr. Froukje van Houten
Plaats:Leeuwarden
Kosten voor de Basisopleiding:
(prijs van 2020)
Voor extern, half jaar collegegeld
Inclusieve Extra’s: ---
Duur / aantal dagen:5 maanden voltijd
Stage:ja
Aantal deelnemers:8 tot 20
Docenten:Froukje van Houten, Renze Arnold, Arianthe Oudshoorn, Miranda Dros, en anderen
Inhoud / Onderwerpen:

Basis (zie link) en stage in verschillende branches en opleidingen, waaronder politie.

Toelatingseisen:HBO propedeuse
Certificaat of Diploma of ?:Certificaat
Vervolgopleiding?:nee
Reviews NVvT - leden:
Jaar: 2016 - 2016
Waardering (schaal 0-100): 80
Review:

Tijdens deze minor leer je de basis van het trainingsacteren. Je experimenteert er samen met je groepsgenoten op los. Naast het acteren leer je ook regie-scenes te schrijven, theaterinterventies te ontwikkelen en hoe om te gaan met trainers. Allerlei tools die je helpen om, als je dat wilt, voor jezelf te beginnen als trainingsacteur. Voor mij is dit de start geweest van een vruchtbare carrière als trainingsactrice/trainer. Ik heb in mijn 5 maanden de koppeling richting het ondernemerschap gemist. “Annemieke Hermans, Zwolle”

Jaar: 2008 - 2013
Waardering (schaal 0-100): 90
Review:

Ik vind deze opleiding een uitstekende basisopleiding voor ons vak. De opbouw, de lessen in basis spel, communicatie maar juist ook vakinhoudelijke lessen over trainingsacteren zorgen ervoor dat ik een hele goede basis heb. Tevens zie ik dit bij collega’s die in dit vak zijn afgestudeerd aan de NHL. De basis kennis en kunde ligt gemiddeld hoger dan andere hogescholen en basisopleidingen. Ook docente Froukje van Houten is een geweldig voorbeeld geweest voor het vak, het ondernemerschap in het vak, door ontwikkelen van het vak. Ook omdat je stage loopt, een scriptie schrijft etc. Is het de beste basis die ik had kunnen hebben. “Rebecca Sies,Haarlem”

Jaar: 2007 - 2011
Waardering (schaal 0-100): 90
Review:

Mijn ervaring met de afstudeerminor trainingsacteren op de NHL is zeer goed. Maar mijns inziens wordt de basis al gelegd in de studiejaren daarvóór. Het voordeel van een docentenopleiding is dat je in het eerste studiejaar voornamelijk aan je acteervaardigheden werkt. Vanaf jaar twee wordt de focus op het docentschap gelegd. Het docentschap heeft veel overeenkomsten met het werk van een trainingsacteur. Je leert de fijngevoeligheid voor wat de ander nodig heeft, leert tools hoe je iemand in beweging kan zetten, leert wat je de ander kan bieden om zijn/haar leerdoel te halen. Je leert te differencieren en daarnaast leer je veel over groepsdynamica. Ik ben zeer tevreden over deze weg die ik gevolgd heb. “Ceciel Jenner, Utrecht”

Jaar: 2007 - 2011
Waardering (schaal 0-100): 80
Review:

?

Jaar: 2005
Waardering (schaal 0-100): 90
Review: Eerlijk gezegd vind ik het de beste opleiding. Je ziet een duidelijk verschil tussen trainingsacteurs met theaterdocent opleiding, trainingsacteurs met theaterdocent opleiding bij de NHL/Stenden en 'gewone' trainingsacteurs. Ze zijn acteurs maar ook docenten met didactische vaardigheden. Daarnaast vind ik hun spelkwaliteit echt veel beter. Ook kunnen ze makkelijk nieuwe werkvormen verzinnen of hele theatergames of interventies bedenken. Ze zijn echt een klasse apart.  En eigenlijk zou ik het wel fijn vinden als we workshops hadden voor alleen TA's met deze achtergrond. “Anoniem”