Dubbel E Acteerservice

Website:https://eeacteerservice.nl/
Contactpersoon:mevr. Miranda Dros
Plaats:Amsterdam
Kosten voor de Basisopleiding:
(prijs van 2020)
€2750,- (btw - vrij)
Inclusieve Extra’s: Syllabus, koffie & thee
Duur / aantal dagen:12 lesdagen en een individueel eindgesprek Intervisie (4 dagdelen) Stages bij diverse opdrachtgevers (naar eigen behoefte)
Stage:Een kijkstage. Diverse werkstages (niet verplicht)
Aantal deelnemers:8 tot 12
Docenten:Miranda Dros, Floris van Hall, Marijke Westerbeek, Mark van Bruggen
Inhoud / Onderwerpen:
  • Alle basisvaardigheden trainingsacteren (volgend en sturend spelen, feedback spelen, feedback geven, kansen bieden, schakelen, emotie-inzet, uitvragen casuïstiek, schrijven casuïstiek, omgaan met weerstand).
  • Werkvormen en theorie ondersteunende oefeningen (regiemodel, caroussel etc).
  • Samenwerking met de trainer (voorbespreken, evalueren etc).
  • Organisatiekennis voor trainingacteurs ( hoe zitten organisaties in elkaar, welke taal spreken de diverse functies etc).
  • Diverse communicatiemodellen zoals de Transactionele analyse en de Roos van Leary.
  • De didactiek van een training.
  • Spelen in assessments.
  • Acteren in agressie/weerbaarheid trainingen.
  • Aandacht voor de volgende trainingen: gesprekstechnieken, leiding geven, functionerings- en beoordelingsgesprekken, persoonlijke effectiviteit, assessments, slecht nieuws gesprekken en meer.
Toelatingseisen:Afgeronde en erkende theateropleiding of na selectie dag
Certificaat of Diploma of ?:Registeropleiding bij SPHBO (Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs) / Officieel certificaat van het SPHBO/CPION
Vervolgopleiding?:Opleiding trainersvaardigheden voor trainingsacteurs En daarnaast diverse workshops (zie onze website)
Reviews NVvT - leden:
Jaar: 2018 - 2019
Waardering (schaal 0-100): 90
Review:

Deze opleiding staat voor kwaliteit. Je maakt kennis met alle aspecten van het vak. Er is ruim voldoende lestijd, maar ook ruimte om alle informatie te verwerken. Er is verplichte intervisie en bovendien zijn er vaak stagemogelijkheden. Dubbel E is een bureau dat al sinds het vroege begin van het vak meedraait. De docent Miranda heeft ontzettend veel ervaring. Bovendien is de opleiding Post HBO gecertificeerd. Al met al een aanrader! "Froukje Cornet, Ermelo”

Jaar: 2018 - 2019
Waardering (schaal 0-100): 80
Review:

Plezierige ervaring waar mensen terecht kunnen met verschillende achtergronden. Sommige mensen kwamen uit de psychologische zorg kant ik kwam zelf van de toneelschool en had al veel ervaring met spelen. Maar door de verscheidenheid in lessen en onze verschillende achtergronden konden we veel van elkaar leren. Ook de docenten waren heel professioneel vakbekwaam en heel betrokken bij de studenten. “S.M. van den Sigtenhorst, Utrecht”

Jaar: 2017 – 2018
Waardering (schaal 0-100): 99
Review:

Ik wilde handvatten voor rollenspellen en die heb ik volop gekregen. Tevens heb ik de essentie van het trainingsacteren nog beter kunnen ervaren en begrijpen. Mooie, betrokken en zeer zorgvuldige setting, waarin samen leren en onderzoeken optimaal mogelijk was. “Ed Korff de Gidts, Amsterdam”

Jaar: 2016 - 2017
Waardering (schaal 0-100): 95
Review:

Ik vond en vind het een zeer gedegen opleiding, met ruimte voor zowel veel kennis alsook veel vaardigheidstraining (doen!). Met liefdevolle EN scherpe begeleiding. Echt steengoed. “Annemarie Koopman, Amersfoort”

Jaar: 2015 - 2016
Waardering (schaal 0-100): 100
Review:

Ik vond deze opleiding fantastisch. Het programma zit op basis van heel veel jaren ervaring heel gedegen in elkaar en alle trainers zijn heel professioneel. De inhoud sluit precies aan op wat je nodig hebt om je werk als Ta goed te kunnen uitvoeren en je bent heel praktisch bezig waardoor je het ook gelijk veel oefent en steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Een enorme aanrader voor iedereen die al kan acteren maar zich (verder) wil specialiseren en professionaliseren als Trainingsacteur. “Danique Thuis, Zeist”

Jaar: 2015 - 2016
Waardering (schaal 0-100): 95
Review:

Ik vond het een fantastische opleiding! Hoewel ik al werkte als TA heb ik enorm veel geleerd! Het is fijn om met mensen in een groep te zitten die ervaring hebben met acteren zodat dit geen aandachtspunt meer hoeft te zijn in de lessen, wat dat betreft ben ik blij met de eisen die worden gesteld bij toelating! De begeleiding van Miranda is persoonlijk, motiverend, veilig en eerlijk (soms confronterend). De opleiding is mooi opgebouwd van basistechnieken tot verschillende contexten waarbinnen je kunt werken. Er is een mooie afwisseling tussen theorie, werken in de hele groep, in kleine subgroepen en individueel. Er wordt met veel deskundigheid, zorgvuldigheid en passie voor het vak lesgegeven, het vak van trainingsacteur wordt heel erg serieus genomen ! “Yes van der Ploeg, Arnhem”

Jaar: 2015 - 2016
Waardering (schaal 0-100): 95
Review:

Miranda is een superdocent met hart op de juiste plaats. De inhoud van de opleiding was heel goed. Alle onderdelen van het trainingsacteren kwamen aan bod. Echt complete basiskennis zodat je weet waar je als trainingsacteur mee bezig bent. “B.W., Naarden”

Jaar: 2015 - 2016
Waardering (schaal 0-100): 80
Review:

Zeer praktisch, gedegen, volledig, intensief en ruimte voor persoonlijke feedback. Miranda Dros is ook een geweldige trainer!  Mogelijkheid tot stages. Echt een aanrader. De literatuur zou wel een upgrade kunnen gebruiken. De map die wij ontvingen was qua lay-out gedateerd. “Anneke Chen, Maarssen”

Jaar: 2013 - 2014
Waardering (schaal 0-100): 85
Review:

Zeer goede complete opleiding met goede inhoud over de diversiteit binnen het trainingsacteren. Veel kennisgemaakt met werkvormen en diverse modellen. Veel geoefend en ook bood deze opleiding stages waardoor je het geleerde ook kon toepassen. Aan het eind van de rit ook een post-hbo certificering. Ik heb veel aan deze opleiding gehad en ook waarderen opdrachtgevers het zeer dat je een gecertificeerde trainings acteur bent dit geeft vertrouwen. Dubbel E staat goed aangeschreven en is goed bekent bij veel opdrachtgevers. “Stefanie Emons, Arnhem”

Jaar: 2006 - 2007
Waardering (schaal 0-100): 90
Review:

Miranda is een bevlogen docent en leert iedereen de belangrijkste kneepjes van het vak. We hebben heel veel geoefend. Ervarend leren. Maar de theorie was ook gedegen! Na 10 dagen verspreid over meerdere weken weet je hoe lastig het vak is. Haha. 'Voor de opleiding denk je dat kan ik wel, maar door alle facetten die je leert weet je dat je er na 10 dagen nog lang niet bent. Zéér bewust nog onbekwaam. :-) Maar je weet wél wat je nog moet leren en dat is voor op dat moment al een hele goede bodem om vlieguren te gaan maken in de praktijk. Goede afwisseling tussen theorie en doen op een veilige manier. Na 13 jaar ben ik nu mede dankzij Miranda Dros onbewust bekwaam. Heerlijk !! “Marijke van Bemmel, trainingsacteur”

Jaar: 2000 - 2001
Waardering (schaal 0-100): 80
Review:

Erg goede gedegen opleiding, ik kon meteen erna als TA aan het werk en had voldoende bagage meegekregen om in de praktijk aan de slag te gaan. “Saskia Jelsma”

Jaar: 2014
Waardering (schaal 0-100): 90
Review:

Deze opleiding heeft en prettige balans tussen een informele, persoonlijke sfeer en professionaliteit. Tussen ondersteund worden en ook uitgedaagd met flinke eisen en precisie.  Ik kreeg concrete handvatten, die ik nog dagelijks toepas. “David Groeneveld”

Jaar: 2014
Waardering (schaal 0-100): 80
Review:

Miranda Dros is een gedreven en zeer vaardige trainer. Alle facetten van het trainingsacteren komen zorgvuldig aan bod. Er is veel tijd voor zelf uitproberen en oefenen met verschillende modellen en technieken. Je kunt liefdevolle confrontaties verwachten mbt je spel en spiegels voor je eigen ontwikkeling. Je leert je af te stemmen op de leerdoelen  en het niveau van de deelnemer. Na deze opleiding ben je klaar om zelfverzekerd het werkveld in te gaan. “Corina, Amersfoort”

Jaar: 2013
Waardering (schaal 0-100): 80
Review:

De opleiding sluit naadloos aan op de praktijk (Ik heb in alle jaren nog maar 2x meegemaakt dat dit niet het geval was). Miranda Dros is een bevlogen docent en weet de stof goed over te brengen. Van enkele gastdocenten was ik iets minder onder de indruk. Intervisie was niet onder begeleiding. Ik denk nog meer winst te behalen wanneer dat wel zo is. Dubbel E zendt ook eigen acteurs uit. Slechts een enkeling komt in aanmerking daarbij te komen. “Anoniem”

Jaar: 2010
Waardering (schaal 0-100): 75
Review:

Het vele oefenen was erg fijn. Miranda Dros is een goede docent. Psycholische modellen en werkvormen werden aangeraakt, maar omdat ik nog niet als trainingsacteur aan het werk was en de opleiding maar 13 dagen was, bleef de theorie wel aan de oppervlakte. “Anoniem”

Jaar: 2008
Waardering (schaal 0-100): 100
Review:

Kleine groep veel individeuele aandacht, veilige leersetting, Miranda is een heel goede docent. “S. OR., Amsterdam”

Jaar: 2005
Waardering (schaal 0-100): 90
Review:

Een fijne praktijkgerichte opleiding (HBO gecertificeerd) waarin theorie en oefenen hand in hand gaan, o.l.v. bemoedigende docenten met veel kennis en ervaring die onderscheid maken tussen volgend en sturend spelen, aandacht schenken aan feedback kunnen geven en hoe jezelf als TA verder te ontwikkelen. Met deze opleiding kun je de praktijk in, is mijn ervaring. “Annelies van der Bie”

Jaar: 2001
Waardering (schaal 0-100): 90
Review:

Deze opleiding werd door de Trap georganiseerd maar door Dubbel Ee service gegeven. Hele ervaren en prettige docente die je op een veilige manier laat proeven aan het  vak en je goed feedback geeft. Ze kon veel voorbeelden uit de praktijk geven. Een fijne groep die elkaar nog steeds opzoekt. Meteen na de opleiding ben ik voor ze gaan werken. “Berdine Segers, Den Haag”