Peter Berkhout - Regiescenes schrijven

Peter Berkhout

“Met humor open ik ogen en laat ik deelnemers zaken anders bekijken dan ze gewend zijn”.

Na de digitale leeromgeving en bijvoorbeeld video-assessments is Virtual Reality een volgende innovatie in het domein van de lerende organisatie. Moeten trainingsacteurs met angst en beven deze verandering tegemoet zien? Of zijn er competenties die zich lastig laten robotiseren? Bijvoorbeeld een steengoede regiescene schrijven en die met verve uitvoeren? Als je maatwerk kunt leveren en belangrijke details uit de organisatiecontext van de opdrachtgever kunt vertalen naar een pakkende scene heeft menig robot voorlopig nog het nakijken.
Je gaat in deze workshop aan een scene werken waar de deelnemer zich met gepast schaamrood op de kaken in herkent. Hoe maak je een opbouw, hoe breng je verschillende betekenislagen aan, hoe verbeeld je het kernconflict? Na de workshop weet je waarom het zo waardevol is om met een grote groep te werken aan inzicht in gespreksvoering. En dat je de ontwikkeling voor zo’n interventie beter aan professionals kunt overlaten.     

Over Peter Berkhout

Peter Berkhout werkt een dikke 25 jaar met en voor organisaties. Vanuit zijn bedrijf Crux Creaties levert hij verschillende interventies op het snijvlak van spel en communicatie, veelal in de publieke dienstverlening. Hij  is gezegend met een goed geheugen voor mensen, werkcontext, leersituaties en maatschappelijke ontwikkelingen. Diepgang en humor gaan hand in hand als Peter voor een groep staat. Gefascineerd door het systeemdenken ontwikkelde hij o.a. systeemtheater: een interactieve werkvorm om inzicht te krijgen in organisatie- en teamdynamiek. Hij leidt trainingsacteurs op (De opleiding Oefenen in Organisaties) en samen met Bart Spijkerboer geeft hij vorm en inhoud aan Werkplaats De Daad: activerende werkvormen voor trainers