Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

KENNISMAKEN MET M- LEARNING door RICHARD STEENBERGEN en FRANK BOERE
Woensdag 07 December 2022, 13:00 - 16:30

Kennismakingsworkshop M-LEARNING: leren in het moment

Profendum werkt voor het overgrote deel mét de inzet van een trainingsacteur. Het werken met acteur heeft veel voordelen. Naast dat het de training extra kleur geeft is het leerrendement bij de deelnemers groter. De deelnemers leren door het zelf te doen, door te zien bij anderen en sporadisch door het zien van de trainer met acteur. Daarbij komt de gerichte feedback op het gedrag van de deelnemers in de rollenspelen.

Ondanks al deze voordelen zorgen de traditionele rollenspelen bij deelnemers soms ook voor spanning. Daar sta je dan... voor de groep, met een acteur. Deze gedachten staan het leren in de weg. Reacties zoals: ‘het is toch niets voor mij het oefenen; in het echt is het toch anders; ik leer meer van kijken; het is niet echt; ik ga niet oefenen’.

Voor grondlegger Richard Steenbergen aanleiding genoeg om te zoeken naar een nieuwe werkvorm om actief met deelnemers en acteur aan de slag te gaan. Een leervorm die wél als ‘echt ’wordt ervaren, maar waarbij de deelnemers minder spanning ervaren om te oefenen. We noemen dit: M-learning: leren in het moment.

In de afgelopen vier jaar is deze werkvorm verder doorontwikkeld in samenwerking met trainingsacteur Frank Boere die hier een belangrijk bijdrage aan heeft geleverd.

Na 7 jaar experimenteren, kritische blikken en feedback wordt deze nieuwe methode verder verspreid bij professionals.

Tijdens deze workshop delen Frank en Richard enkele ervaringen, voel je als deelnemer de impact van deze nieuwe methode en ga je ermee aan de slag. Immers door het te doen leer je! ;-)

Richard biedt alle deelnemers aan het eind van de middag een verzorgde borrel aan! Leuk om onder het genot van een drankje en hapje na te praten. De workshop zelf duurt tot ca 16.30.

Datum: woensdag 7 december

Tijden: 13.00 - 16:30 en de borrel tot maximaal 18.00 (inloop vanaf 12.30)

Locatie: Kunstenhuis Idea, locatie Klinker. Markt 3, 3701 JZ Zeist

Gastvrouw:  Ida van de Lagemaat 0641241488

Minimaal 8, maximaal 25 plekken