Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

INTERACTIEVE FEEDBACK door MARIUS SCHALKWIJK
Donderdag 06 Oktober 2022, 09:00 - 12:30

Verbeter je feedback, ga in gesprek.

Heeft jouw feedback na afloop van een oefening ook nog vaak de vorm van een monoloog waarbij de cursist zwijgend, al of niet knikkend, naar jou zit te luisteren?Zou je willen dat jouw feedback de cursist echt verder helpt?Zou het je wat lijken als de cursist samen met jou op je feedback reflecteert, erover met jou van gedachten wisselt, de feedback omarmt en die daadwerkelijk gaat toepassen?Dan is deze workshop misschien iets voor jou.

In een half dagje gaan we samen aan de slag. Je doet inspiratie op voor een andere vorm van feedback geven. Je verzamelt ideeën en praktische tips waarmee je je feedback kunt aanpassen en verbeteren zodat de acceptatie en de effectiviteit ervan zullen stijgen.

Jouw feedback aan de cursist niet langer gepresenteerd als het ‘onwrikbare oordeel van de alwetende expert’ maar als een onderzoekende samenspraak - op basis van gelijkwaardigheid - over jullie beider ervaringen in de oefening. Over dingen als: gedrag, intentie, effect, wat werkt, wat niet, over hoe het ook - anders - zou kunnen. Over veranderen, groeien en leren...

Over Marius Schalkwijk:

Leren zou je de rode draad in mijn leven kunnen noemen. Van oorsprong leraar Nederlandse Taal- en Letterkunde op de middelbare school. (Maar dat was voor niemand leuk). Daarna een periode ‘verdwaald’ in de Verzekeringen. (Ik leerde dat ik absoluut geen verkooptalent heb). En vervolgens weer ietwat bijgestuurd naar Opleidingsadviseur/trainer in het bedrijfsleven. (Dat begon ergens op te lijken). En uiteindelijk, op mijn 53e, opgeleid door Loes & André van WWLA, thuis gekomen, in het vak van trainingsacteur. Míjn vak.

Ik gun het een cursist zó dat die iets meeneemt uit een oefening/simulatie, hoe klein ook! Bij iedere cursist met wie ik werk, vraag ik mij af wat die specifiek van mij nodig heeft om te (kunnen) leren. Het is mijn uitdaging om mijn (ervarings)feedback - ook de vorm ervan - optimaal aan het leerdoel van de cursist aan te passen.

Datum: donderdag 6 oktoberTijden: 9.30 tot 12.30 (inloop vanaf 9.00)Locatie: Fotostudio/De Balletstudio, Hugo de Grootlaan 1, Uithoorn  Gastvrouw: Ida vd Lagemaat 06 41241488

Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers