Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

BODY TALK door Carmen Nitzer
Zaterdag 12 Maart 2022, 10:00 - 16:30
Contact Berdine Segers

Als trainingsacteur is je lichaam je instrument. Bewust denken, voelen, doen is voorwaarde om dit beroep uit te kunnen oefenen. Je moet in staat zijn om contact te maken met de ander en tegelijkertijd in je spel voldoende prikkels geven, zodat de deelnemer aan de slag kan met zijn leerdoel.

Voor meer dan 90% reageren we als mensen op non-verbale signalen van elkaar. Hoe leuk is het dan om precies dat gegeven in te zetten in spel. Het lijf, de kleine bewegingen met je handen, de manier waarop je binnen komt lopen, je hoofd recht of schuin houdt tijdens een zin. Zo veel om variatie in aan te brengen..

Wat gaan we doen?
Opbouw:

  • Zelfwaarneming: eigen lichaamstaal van onbewust naar bewust brengen. 
  • Met behulp van het LMA (Laban Movement Analysis) Model inzicht in parameters voor beweging en fysieke uitingsvorm voor gedrag genereren.
  • Spelen met de 3 parameters: de bewegingspatronen van gedragstypes (dominant, afstandelijk, sociaal) a. In kaart brengen, b. Oefenen in het neerzetten, c. Oefenen met interactie
  • Observatie en effect: het waarnemingsvermogen voor lichaamstaal objectiveren. Effecten van lichaamstaal scherp en objectief kunnen zien en teruggeven aan de ‘deelnemer.

Doel: -Vergroten eigen lichaamsbewustzijn - 3 bewegingsparameters kunnen inzetten bij tegenspel - Feedback kunnen geven op non-verbaal gedrag.

Over de trainer:
De fascinatie voor beweging en wat mensen beweegt was er al sinds ik kan denken. Als jong meisje al zat ik op dansles, ik keek geboeid naar dansfilms en documentaires over wat mensen van binnenuit drijft. Waarom ze doen wat ze doen. Hoe bereiken ze hun doelen en hoe zetten ze hun lijf – hun beweging in, om deze doelen te behalen. Dat is en blijft voor mij een sleutelvraag.

Er volgde een opleiding op de Hogeschool voor de Kunsten (ArteZ Arnhem), waar ik als uitvoerend kunstenaar dans en drama afstudeerde in 1994. Vanaf dat moment dook ik een breed werkveld in. Van choreograferen, regisseren, zelf dansen en spelen, doceren, trainen, coachen…..allemaal met dezelfde rode draad. Mensen raken en in beweging brengen.

Inmiddels ruim 25 jaar geleden heb ik voor het eerst gewerkt als ‘rollenspelactrice’. De training communicatieve vaardigheden ondersteunde deelnemers om zicht te krijgen op de impact van hun communicatie. Ik heb geleerd, veel geleerd, over cognitieve modellen. Modellen die gedrag verklaren en laten zien wat slimme manieren zijn om de ander te beïnvloeden. Hoofd gestuurd. De grootste leereffecten heb ik echter gesorteerd door mensen te helpen de informatie, die ze van hun lichaam kregen te vertalen in een actie. Ze te helpen signalen in hun lijf waar te nemen, en vervolgens vanuit een keuze de fysieke reactie op de ander en de situatie in te zetten. Zo is de training ‘Bodytalk’ ontstaan. Lichaamsgerichte communicatie toegankelijk maken voor heel veel mensen, dat is waar mijn focus nu ligt.

zaterdag 12 maart

Locatie La Capella in Arnhem

trainer Carmen Nitzer

Gastvrouw: Berdine Segers tel. 0628151067

 

 
Locatie La Capella in Arnhem