Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

interculturele communicatie
Zaterdag 03 April 2021, 13:00 - 17:00

Zaterdag 3 april 2021?
Workshop interculturele Communicatie
Trainer: Alette Vonk

Dat communicatie erg belangrijk is, hoef ik aan trainingsacteurs niet uit te leggen! En dan hebben we het over zowel de verbale als de non-verbale communicatie; de woorden, de toon, de houding: alles telt mee en heeft effect.
Daarnaast is communicatie ook nog eens erg cultuur-sensitief: in verschillende culturen wordt op verschillende manier gesproken. Wat in de ene cultuur als respectvolle communicatie wordt gezien, is in de andere cultuur beledigend. Wat in de ene cultuur duidelijk overkomt, is in een andere cultuur vaag of onbegrijpelijk.
We kennen directe en indirecte communicatie, communicatie met een laag en met een hoog gebruik van context. Kortom: culturele achtergrond is een factor van belang als je effectief wilt communiceren.

Het doel van een training interculturele communicatie is om de belangrijkste verschillen op een rijtje te zetten. Cultuur is natuurlijk complex en kent vele verschillende facetten. In deze training brengen we deze complexiteit terug naar de kern en zo blijven er een paar culturele basisverschillen over. Zij vormen samen een heel handzaam instrument, dat jullie in allerlei situaties kunnen gebruiken en toe kunnen passen. De basisverschillen zullen uitgelegd worden en jullie krijgen de gelegenheid om met elkaar te oefenen.

Mijn naam is Alette Vonk. Ik ben van huis uit Ontwikkelingssociologe, en na mijn studie heb ik 10 jaar in West-Afrika gewoond en gewerkt (Kameroen, Benin en Ghana). Sinds 2006 ben ik terug in Nederland en ik werk hier al vele jaren met verschillende migrantenorganisaties. Vanaf 2012 ben ik ook partner van Hofstede Insights en ik geef trainingen intercultureel management aan bedrijven en organisaties (op dit moment veel online). Verder geef ik sinds drie jaar les in datzelfde vak aan de Universiteit Leiden.
Ik weet zeker dat we een paar boeiende uren zullen doorbrengen!

Datum: zaterdag 3 april
Tijd: 13.00 - 17.00 (inloggen vanaf 12.15)
Locatie: Online
Aantal deelnemers maximaal 16
Gastvrouw: Judith Schut 06 53446138

Locatie Online