Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

Spelen met autisme
Woensdag 14 Augustus 2019, 19:30 - 22:00

ActiviteitencommissieWoensdag 14 augustus 2019
Workshop spelen met autisme
Frans-Jan Liefrink

 

Tijdens deze workshop richten we ons op de uitingsvormen van problematiek in het autistisch spectrum. Dit doen we aan de hand van theorie over de werking van het brein bij mensen met autisme. We staan stil bij de manier waarop mensen met autisme de wereld anders beleven en hoe dat vervolgens in het contact met andere mensen zichtbaar wordt en tot misverstanden kan leiden. Tijdens de workshop gaan we op zoek naar hoe we de beperkingen in het denken en voelen zo authentiek mogelijk in gedrag kunnen weergeven.

De workshop wordt geleid door Frans-Jan Liefrink. Hij is trainer en geeft onder andere trainingen in de-escalerend werken. Daarnaast werkt hij als behandelaar in de ambulante forensische polikliniek. Hij heeft veel praktijkervaring met het werken met mensen met verschillende vormen van autisme. Hij heeft zich verdiept in de problematiek en geeft trainingen om professionals in de zorg meer handvatten te geven om af te stemmen op mensen met autisme.

Datum: Woensdag 14 augustus
Tijd: 19:30-22:00 (inloop vanaf 19:00)
Locatie: Zimihc, Bouwstraat 55, Utrecht
Minimaal 8 en maximaal 12 leden
Gastvrouw: Judith Schut 06-53446138