Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

Systemisch Trainingsacteren
Vrijdag 15 Maart 2019, 10:00 - 17:00

Workshop Systemisch Trainingsacteren (Reprise!)
Jeroen van Wijngaarden en Arienne Zwijnenburg

In 2018 kreeg deze workshop gemiddeld een 9

"Systemisch werk is in trainingsland momenteel hot. Het biedt een fantastische manier om inzichtelijk te krijgen waar het tussen de mens en zijn omgeving schuurt. Door te zoeken naar een bron vinden we ook vaak een richting voor een oplossing. Dat gebeurt meestal met een opstelling. De klant stelt representanten op om zijn vraag en het achterliggende verhaal te onderzoeken. Wie wel eens in een opstelling heeft gestaan, kan ervaren hebben hoe direct je contact kan maken met gevoelens en energieën die
gekoppeld zijn aan het systeem van de klant.
Maar systemisch werk gaat verder dan opstellingen alleen. Als trainingsacteur heb je wellicht al eens ervaren dat je in een goed uitgewerkte casus een aan zekerheid grenzen gevoel krijgt over wat de persoon die je speelt in de werkelijkheid nodig heeft. Wat er dan gebeurt is heel goed te vergelijken met representeren in een opstelling. Als trainingsacteur ben je veel vaker met systemisch werk bezig dan je denkt. De groep waarmee je werkt, de persoon waarmee je in rollenspel gaat, de organisatie waar je voor werkt. Alles is een systeem en daardoor zij de wetmatigheden die daarin gelden voortdurend hun werk aan het doen.

In deze kennismakingsworkshop nemen we je mee naar onze kijk op ons vak in combinatie met systemisch werk. De wetten worden aangereikt in verschillende formats waardoor je ze doorleeft. Daarbij maken we de vertaalslag naar het vak van trainingsacteur. Je leert op een hele andere manier naar de groep, de deelnemer en naar zijn/haar vraag te kijken en er op een andere manier op in te spelen. We geven je praktische en korte formats mee die je 1 op 1 in je werk kunt integreren zonder daarbij op de stoel van trainer te belanden."

Jeroen van Wijngaarden werkt sinds 2003 als trainingsacteur en sinds 2013 voornamelijk als trainer en coach of persoonlijke groei, leiderschap en communicatie.
Arienne Zwijnenburg is ervaren dansdocent en Master in Education op Fontys Hogeschool en Codarts Hogeschool. De laatste jaren ligt bij haar steeds meer de nadruk op Studieloopbaan- en stagecoaching.
Ze hebben beiden meerdere coachopleiding gevolgd bij Centrum Open Mind in Lovendegem en werken samen aan een Nederlandse afdeling van dit unieke kenniscentrum. In dat kader verzorgen zij dit jaar twee zesdaagse reeksen Systemisch Trainingsacteren.

Zaterdag 18 mei
Tijd: 10.00- 17.00 (inloop om 9.30)
Locatie: Het Vijfde Huis, Nieuwe Gouwe Westzijde 2, Gouda
Lunch zelf meenemen
Gastvrouw: Ida van de Lagemaat 0641241488
Minimaal 8 leden en maximaal 15 leden