Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

DiSC gedragsstijlen: kijken door andermans bril
Donderdag 28 Februari 2019, 19:30 - 22:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Judith Schut

De DiSC gedragsstijlen in het repertoire van de trainingsacteur…. Wat is het? En hoe speel je gedragsstijlen aan? 

DiSC is geen test of gedragsbeschrijving om mensen in hokjes te plaatsen, maar een toegankelijke tool die handvatten biedt in het (h)erkennen van jouw eigen persoonlijke voorkeursstijlen, jouw eigen wijze van communiceren in privé situaties én op je werk. Hoe je omgaat met problemen en uitdagingen. Hoe je omgaat met veranderingen in je omgeving. Hoe je omgaat met regels, details en procedures.

Het DISC profiel is vooral een basis om met elkaar in gesprek te gaan, het brengt voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatie in kaart.
Dit wordt samengevat in vier hoofdstijlen, namelijk D, I, S en C.
De kracht van het DISC model zit in zijn eenvoud zonder af te doen aan de complexiteit van mensen.

Tijdens de workshop gaan we in op de achtergrond van het DiSC model, op de 4 hoofdstijlen, wat kenmerken zijn, sterke kanten én valkuilen. Zodat jij als trainingsacteur voldoende kennis hebt van de DiSC gedragsstijlen wanneer deze in een training worden aangereikt.
Daarnaast gaan we aan de slag om als trainingsacteur DiSC in te zetten: wat vraag je aan de deelnemer om je rol vorm te geven en hoe ziet dat er dan uit, wat zijn valkuilen, hoe communiceren de verschillende gedragsstijlen zowel verbaal als non-verbaal.

Er komt theorie langs, we gaan zelf aan de slag om basiskennis op te doen en we gaan spelen!

Corrie van Nieuwkerk
Trainer & Trainingsacteur

Als (gecertificeerd DiSC) trainer en trainingsacteur wil zij anderen in beweging te brengen om het maximale uit zichzelf en de samenwerking met anderen te halen. Om mét elkaar te praten in plaats van óver elkaar. Om samen te werken in plaats van 'ieder voor zich'.
Zij geeft handvatten voor effectieve gesprekken, laat ervaren wat luisteren is, leert gedragsvoorkeursstijlen herkennen. Maar vooral wil zij ruimte geven om zelf te ontdekken hoe communicatie en verbinding anders kan.


Locatie Zimihc, Bouwstraat 55 Utrecht zaal 11
inloop vanaf 19:00 uur
aantal deelnemers minimaal 8, maximaal 12.
Introducees welkom!